100% gerecycled maatpak

Beeld: Khaloom & Suittruck

Voormalig voetballer en modeliefhebber Evegeniy Levchenko lanceert een maatpak van 100% gerecycled materiaal. Levchenko heeft zich voor het project als ambassadeur verbonden aan twee Nederlandse fashion startups: stoffenfabriek Khaloom en pakkenmaker Suittruck. De maatpakken die zijn ontwikkeld door Khaloom en Suittruck zijn vervaardigd van 100% gerecyclede garen en daarmee uniek in de industrie, meldt het samenwerkingsverband in een persbericht.

Samen willen Suittruck, Khaloom en Levchenko laten zien dat 100% gerecycled textiel de toekomst heeft. “Recycling van textiel staat anno 2019 nog steeds in de kinderschoenen. De exclusiviteit en hoge kwaliteit van deze maatpakken van Khaloom en Suittruck laat zien wat er mogelijk is met gerecycled textiel. Daar kan de hele industrie een voorbeeld aan nemen. Daarnaast hoop ik als modeliefhebber én voorstander van de circulaire economie dat dit initiatief helpt om meer bewustzijn te creëren in deze consumptiemaatschappij waarin we met elkaar zóveel kopen, kopen, kopen: mínder kwantiteit, méér duurzaamheid,” aldus Levchenko.

De Indiase stoffenfabriek Khaloom is opgezet door de Enviu, een Nederlandse onderneming. Khaloom heeft als missie om via de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen, wereldwijde sociaal-maatschappelijke en klimaat gerelateerde problemen aan te pakken. De 100% gerecyclede garen worden door middel van handweven getransformeerd tot hoge kwaliteit stoffen, Handweven kost geen energie of CO2 uitstoot. Het kost uitsluitend mankracht. Door gerecyclede garen te gebruiken bespaart Khaloom daarnaast ruim 126.000 liter water. In de fabriek wordt bovendien veel aandacht besteed aan arbeidsomstandigheden. Suittruck neemt maten op bij de mensen thuis middels een full body scan waarna de pakken naar wens worden gemaakt. De maten worden opgeslagen in een online profiel, zodat de klant later makkelijk een nieuw item online kan bestellen.

De opbrengst van de pakken wordt grotendeels geïnvesteerd in Khaloom. “Met de opbrengst zullen we investeren in het uitbreiden van het assortiment van Khaloom, waarmee we de mainstream markt kunnen bedienen. Je koopt dus niet alleen een spectaculair pak, je investeert ook in een circulaire textielketen,” aldus Rubie van Crevel, venture builder bij Enviu en verantwoordelijk voor Khaloom in Nederland.

Het maatpak kan besteld worden via de website van Khaloom: https://www.khaloom.com/sustainable-suits/

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0