Eerste dagen FFW STUDIO succesvol

De eerste drie dagen van de digitale FFW STUDIO van de Frankfurt Fashion Week waren een succes. Boeiende sprekers, belangrijke panels, opwindende inzichten uit de industrie – allemaal vanuit verschillende perspectieven belicht – onder de twee overkoepelende thema’s: Duurzaamheid en Digitalisering.

Een hoogtepunt direct aan het begin van de Fashion Week was de Duitse première van MCM productie “The Remix: Hip Hop x Fashion” over de twee hiphop pioniers Misa Hylton en April Walker, die in staat waren hun stem als vrouw te laten horen in een door mannen gedomineerde industrie en die een belangrijke rol speelden bij de transformatie van hip-hop cultuur. Nieuwkomer in de industrie: de Bunte New Faces Award zorgde voor nog meer glamour aan de FFW STUDIO. Het werd op 5 juli live uitgezonden vanaf de rode loper als een hybride evenement – het eerste sinds het begin van de pandemie.

Winnaar van de categorie Jonge Fashion Designer werd Leonie Isabel Appels met haar label Liapure. En de Young Style Icon Award werd uitgereikt aan de Duitse actrice Gina Stiebitz. “Als we willen slagen, moeten we samenwerken. Over disciplines heen en over grenzen heen in Europa, maar ook mondiaal,” zei voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen bij de opening van de onlangs gelanceerde conferentie The New European Bauhaus – Werkstatt der Zukunft op dinsdag en legde daarmee de basis voor een heroverwegings- en veranderingsproces binnen de textiel- en mode-industrie. Wat zijn de problemen waar de industrie momenteel mee te maken heeft?

Met State of the Industry als onderwerp ging Fashionsustain, Neonyt’s internationale conferentieformule, woensdag van start . Tot en met het einde van de week zullen discussies, panels en interviews de status quo onthullen van alles van sociale toeleveringsketens tot diversiteit in de mode en duurzaamheid in de financiële sector.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0