Aandeel retailers met e-commerce neemt toe

Online verkoop42 procent van de bedrijven in de Nederlandse detailhandel deed in 2015 aan e-commerce. In de 2010 was dat nog 24 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De detailhandel staat daarmee op de derde plaats van branches die hun diensten online aanbieden. Het aanteel retailers met e-commerce ligt hoger dan de Nederlandse bedrijven als geheel. Daar ligt het gemiddelde op 24 procent. Binnen de toeristenbranche verkoopt meer dan heft van de bedrijven online.

Vooral elektronicawinkels maken steeds meer gebruik van een webshop. De CBS-cijfers laten zien dat daar de online omzet in het eerste kwartaal van dit jaar steeg met ruim 34 procent, terwijl de winkelomzet afnam met bijna elf procent.

De meeste elektronica wordt nog altijd in de winkel verkocht, maar in 2014 werd bijna een kwart van de omzet online behaald. Bijna een verdubbeling ten opzichte van 2012. Ook het aantal webwinkels in de elektronica steeg de afgelopen vier jaar met bijna een kwart, terwijl het aantal fysieke winkels met elf procent afnam.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0