Agent aan het woord: Norman van Vliet

Norman van Vliet

Norman van Vliet, Trench
“Zakelijk is het op dit moment uiteraard niet eenvoudig, consumenten wordt gevraagd thuis te blijven (tot aan 6 mei, red.), terwijl onze klanten, de winkeliers, wél hun deuren mogen open houden. Die discrepantie leidt uiteraard tot teruglopende omzetten in de branche. We kijken met elkaar naar wat we kunnen doen om te helpen en staan in nauw contact met onze leveranciers. Als agentuur denken we met alle partijen in de keten mee. We hadden met onze merken vrijwel alles uitgeleverd en kijken vooruit naar hoe we het komende seizoen gaan aanpakken.”

Langzaam weer op gang
“We hebben Duitse en Italiaanse leveranciers. In Duitsland komen de zaken nu weer op gang. We weten dat Desoto alle winterleveringen zal kunnen produceren. Dat is positief nieuws en het signaal wat we daarmee afgeven is vertrouwen. Vertrouwen in herstel. Ook Paul&Shark komt langzaam op krachten en maakt mondkapjes voor de gezondheidszorg in Italië. De komende verkoopperiode schuiven we in ieder geval met een maand op naar begin augustus, op die manier hebben de winkeliers meer tijd om de huidige collecties te verkopen. Ik sta achter het voorstel om de uitverkoopperiode aan banden te leggen. Dit is een goed moment om de seizoenen wat door te schuiven zodat een winterjas niet in november al in de sale hangt, idem dito voor de bermuda’s in juni.”

Voorbereiden en afwachten
“We proberen ons zoveel mogelijk voor te bereiden op het moment dat er weer meer gewinkeld gaat worden, de consument wil wel, maar is erg onzeker. De routekaart die vanavond (red. 6 mei) door de premier is gepresenteerd geeft in ieder geval weer iets van vertrouwen aan de consument vermoed ik. Je mág, mits geen klachten. Laten we hopen dat mensen bewust zijn of haar winkelier steun betuigen door ook daadwerkelijk te kopen. Ondertussen moeten wij ook door en kijken we bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om de PITTI / PREMIUM als het ware naar IJsselstein te halen, door een aantal dagen de showrooms open te stellen.Het is ook een kwestie van afwachten. “We varen op zicht”, aldus de woorden van Rutte. Zo ook wij. Anticiperen op welke route er opengesteld wordt in het openbare en zakelijke verkeer. Voor agenten zal de komende verkoopperiode erg spannend worden. Met welk budget komen de klanten straks inkopen? Niemand weet wat ons verder te wachten staat. Het zal niet meer hetzelfde worden als voorheen. Stap voor stap moeten we uit die lockdown komen. Maar ik spreek vertrouwen uit. Nederlanders zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid, in de breedste zin van het woord. Samen door die crisis, samen ook zorgen voor het economisch herstel. Dat kunnen wij.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0