ARKET zet in op duurzaamheid met tweedehands platform

ARKET zet in op duurzaamheid met tweedehands platform

Het Noordse lifestyle merk ARKET heeft ARKET ARCHIVE gelanceerd, een online platform gewijd aan de verkoop van tweedehands ready-to-wear kleding, schoenen, accessoires en kinderkleding van ARKET.

Via het platform worden stukken uit de garderobes van de ARKET-gemeenschap gekoppeld aan nieuwe eigenaren, waardoor ARKET-ontwerpen een tweede, derde of zelfs vierde kans krijgen. Klanten worden uitgenodigd om hun tweedehands producten te vermelden en krijgen de mogelijkheid om contant geld te verdienen of een voucher te ontvangen voor hun volgende ARKET-aankoop online. Deze stap is een uitbreiding van de visie van het merk om functionele producten te bieden die ontworpen zijn om langdurig gebruikt en geliefd te worden.

“Met ARKET ARCHIVE willen we een circulaire mindset bevorderen en leden van onze gemeenschap bedienen voor wie het kopen van tweedehands net zo natuurlijk is als het kopen van nieuw. We ontwerpen onze collecties voor een lang leven, dus het aanbieden van een tweedehands platform exclusief voor ARKET-items is voor ons logisch. Met ARKET ARCHIVE hopen we tweedehands verkoop te integreren als een natuurlijk onderdeel van onze klantbeleving,” zegt Ville Klemming, hoofd duurzaamheid.

ARKET ARCHIVE is voorlopig alleen beschikbaar op ARKET.com in Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0