Batavia Stad binnenkort helemaal in Nederlandse handen

Fashion outletcenter Batavia Stad in Lelystad komt volledig in Nederlandse handen. Pensioenuitvoerder APG had al de helft van de aandelen, maar zal het roer helemaal in handen nemen. Gesprekken daarover verkeren in vergevorderd stadium.

Batavia Stad maakt deel uit van Via Outlets, een Europese keten van koopjesdorpen. APG deelt Via Outlets nu nog met de Britse winkelpandeneigenaar Hammerson, maar die wil daar vanaf. Volgens meerdere bronnen, waaronder Hammerson zelf, verkeren verkoopbesprekingen in  een vergevorderd stadium. De Britse vastgoedeigenaar wil de aandelen van de hand doen. Dat zou volgens dagblad De Telegraaf, die het nieuws over de overname vanmorgen als eerste bekendmaakte, vooral samenhangen met de economische malaise in de Britse kledingbranche door corona. Covid-19 slaat een gat in de huurinkomsten van Hammerson.

Met de verkoop van de aandelen Via Outlets kan het concern weer even vooruit. Voor APG was het een buitenkansje omdat de waarde van de gezamenlijke centra van Via Outlets zou zijn gekelderd. APG kan zo tegen een zacht prijsje het hele bedrijf inlijven en dat kan volgens analisten wel eens een slimme zet zijn. Batavia Stad zelf ziet de weg al weer terug omhoog. Na de lockdown in maart stortten de verkopen in. Het outletcenter zelf bleef open maar echte klandizie bleef uit en van de 150 winkels in Batavia Stad hielden er ‘heel veel de deuren dicht’, aldus woordvoerder Scott Otte van het outletcenter. ,,Maar sinds mei kantelt het. In juli deden we het zelfs al weer beter dan in dezelfde maand een jaar geleden.”

Waar kledingwinkels in binnensteden nog steeds happen naar lucht, heeft Batavia Stad de wind weer in de zeilen, zegt hij.

Bron: deStentor.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0