Benelux distributeur GANT vraagt faillissement aan

Fashion Concept Group, de distributeur voor de Benelux van GANT kleding en producten heeft donderdag 29 oktober faillissement aangevraagd. De enige activiteit van Fashion Concept Group is import en distributie van GANT kleding en producten in de Benelux. Bij de distributeur werken 132 mensen.

Eerder deze week werd bekend dat GANT na dertig jaar de licentieovereenkomst met Fashion Concept Group introk. Volgens het merk omdat investeringen in de Benelux vanuit Fashion Concept Group achterbleven. GANT gaat de distributie in Benelux nu zelf ter hand nemen.

Fashion Concept Group stelt dat ook zij last heeft gehad van de economische crisis. Om het slechte tij te keren, hebben het management en de aandeelhouders twee jaar geleden een rigoureuze reorganisatie ingezet. Hierdoor was het bedrijf op weg om dit jaar weer winstgevend te zijn. Maar volgens de distributeur trad in dezelfde periode een nieuwe directie aan bij het hoofdkantoor van GANT AB in Zweden met een andere agenda.

“We hebben er werkelijk alles aan gedaan om tot een overeenkomst met GANT te komen”,  zegt Ronald Versluis, CEO van Fashion Concept Group. “We hebben tot het laatst toe in het merk geïnvesteerd, maar nu blijkt dat GANT een andere agenda had. Het is spijtig dat zij niet open hebben gestaan voor alternatieve oplossingen. Hun machtspositie hebben zij gebruikt om een einde te maken aan ons dertigjaar lange distributeursschap.”

De aandeelhouders van Fashion Concept Group houden GANT AB verantwoordelijk voor het faillissement en hebben een juridische procedure tegen GANT AB gestart.

Fashion Concept Group heeft zijn hoofdkantoor in Amersfoort en heeft eigen GANT winkels in Zeist, Breda, Maastricht en in Waveren en Brussel in België. De distributeur heeft ook eigen outlet stores in Lelystad, Roermond en in Maasmechelen en Messancy in België. Curator Mr. Noor Zetteler moet nog bepalen wat er met de winkels gaat gebeuren.

Gant

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0