Berlin Fashion Week 2024 benadrukt diversiteit en vakmanschap

Berlin Fashion Week 2024 benadrukt diversiteit en vakmanschap

Van 5 tot 8 februari 2024 zal Berlin Fashion Week opnieuw dienen als een platform voor talent en creatieve vrijheid. Het februariprogramma van het evenement staat in het teken van het thema “De verantwoordelijke beweging van vrijheid, inclusie en creativiteit”. In plaats van het kopiëren van andere Fashion Weeks, consolideren de organisatoren het unieke karakter van het evenement en de stad. De showkalender weerspiegelt het gedurfde verhaal van de Berlijnse mode, beïnvloed door subculturen, muziek, kunst en culturele diversiteit.

Centraal in het Fashion Week-programma staat de competitie “Berlijn hedendaags”, waarin voor de derde keer 18 ontwerpers zijn geselecteerd op basis van stijl, vakmanschap en concept, met internationaal commercieel potentieel. De winnaars omvatten gevestigde en opkomende labels die zullen debuteren tijdens Berlin Fashion Week. Duitse winnaars zijn onder andere Avenir, Dennis Chuene, Kitschy Couture, Lou de Bètoly, Lueder, Malaikaraiss, Marke, Namilia, Olivia Ballard, Rianna + Nina, Richert Beil, SF1OG, Sia Arnika en William Fan. De selectie van Oekraïense labels zoals Bobkova, DZ HUS, Glück Clothes en PLNGNS toont solidariteit met Oekraïne.

Michael Biel, staatssecretaris van Economie, Energie en Bedrijven, benadrukte het belang van de opkomende talenten voor de creatieve geest en economische kracht van Berlijn. Hij benadrukte het duurzame karakter van de mode-industrie en het streven naar een modieuze toekomst met wereldwijde aantrekkingskracht.

Naast de competitiewinnaars zullen ook andere namen en merken bijdragen aan het programma van de Berlin Fashion Week, zoals Haderlump en Impari. Gevestigde ontwerpers zoals Rebekka Ruétz, Kilian Kerner, Marcel Ostertag en Danny Reinke zullen hun collecties presenteren. Bestaande evenementen, zoals Der Berliner Salon, en nieuwe initiatieven, zoals de 202030 Summit met duurzaamheidsthema’s, zullen internationale aandacht trekken.

Berlin Fashion Week, met zijn kernwaarden van vrijheid, tolerantie en afwijzing van discriminatie, biedt niet alleen een podium voor creatieve expressie maar bevordert ook een inclusieve ruimte. Shows van zowel gevestigde als opkomende ontwerpers dragen bij aan de diversiteit van het evenement. De officiële BFW-kalender wordt begin december gepubliceerd op fashionweek.berlin.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0