Beste jaar ooit voor Fynch Hatton

Beste jaar ooit voor Fynch Hatton

In 2023 bestaat Fynch Hatton 25 jaar. Een jubileum waar op een bescheiden manier aandacht aan gegeven wordt, vertelt Managing Director Christoph Brandts. “Want met 25 jaar zijn we nog een relatief jonge speler op de markt. Niettemin hebben we wel al een anniversary package voor onze dealers gepresenteerd met bestsellers uit de knitwear- en overhemdencollecties. We vieren het jubileum op deze manier dus voornamelijk met onze klanten. We zijn namelijk trots op deze betrouwbare partners.”

Zeer tevreden

In de afgelopen 25 jaar heeft Fynch Hatton zich goed ontwikkeld, geeft Brandts aan. “Sinds twee jaar hebben we bovendien een dameskledinglijn die goed aanslaat en we zijn dan ook zeer tevreden over hoe het momenteel met het merk gaat. Ons boekjaar wordt afgesloten op 31 maart en afgelopen jaar hebben we een stijging van 40% gezien, waarmee we ons beste jaar ooit hebben gerealiseerd, ondanks alle problemen die er in de wereld spelen en speelden.

Dat succes is te danken aan het zeer ‘democratische’ product van Fynch Hatton. Dat slaat goed aan op de winkelvloer -ook in vergelijking met de concurrentie- omdat we een goede price value bieden, wat zorgt voor goede afverkopen in de winkels. Aan onze verkoopcijfers t.o.v. andere merken zien we dan ook dat we gedeeltelijk beter presteren dan anderen. Onze export is bovendien 50% gestegen, al blijft Duitsland wel onze belangrijkste afzetmarkt.” In Nederland en België werkt Fynch Hatton bewust niet met grote ketens maar uitsluitend met de vakhandel, legt Brandts uit. “En die vakhandel weet heel erg goed hoe ze Fynch Hatton moet verkopen. Er zijn bijvoorbeeld veel winkeliers die ons presenteren tussen duurdere merken, wat ons een uitstekende uitgangspositie bezorgt.”

Verder lezen? Het hele artikel vindt u in de MannenMode juli editie. Bestel hierbij de juli editie van MannenMode.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0