Betalen met pinpas viert 35-jarig jubileum

Betalen met pinpas viert 35-jarig jubileum

AMSTERDAM – Wat nu de normaalste zaak van de wereld lijkt, betalen met je pinpas, bestaat pas 35 jaar. In 1988 verrichtte toenmalig minister van Financiën, Onne Ruding, de allereerste betaling met een pinpas bij Albert Heijn op het Osdorpplein in Amsterdam. Ter gelegenheid hiervan bezochten ING-CEO Peter Jacobs en Albert Heijn-CEO Marit van Egmond hetzelfde filiaal.

Bij de Zaanse supermarktketen wordt momenteel ongeveer 82% van alle betalingen in de winkels met de pinpas verricht. In heel Nederland ligt dat percentage op 80%, waarbij de resterende betalingen contant plaatsvinden. Opmerkelijk is dat 90% van de pinbetalingen contactloos gebeurt, waarvan 42% via een smartphone of smartwatch, volgens Betaalvereniging Nederland.

“Betalingen doen met contactloze, mobiele apparaten of een smartwatch is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en is volledig ingeburgerd. We leven in een tijd waarin technologische ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen, en dat biedt eindeloos veel mogelijkheden. Veilig, snel en toegankelijk betaalgemak voor onze klanten staat voorop bij alle innovaties die we doen. We willen klanten in staat stellen om zo moeiteloos mogelijk te betalen, daar blijven we ons best voor doen,” zegt Jacobs.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0