Bever gaat kleding terugkopen

Bever gaat kleding terugkopen

Bever lanceert een nieuw initiatief, ‘Bever Koopt Terug’, waarbij consumenten hun buitenkleding zonder gedoe kunnen terugverkopen aan de winkel. Het doel is om mensen aan te moedigen bewuster om te gaan met hun producten en zo een tweede leven te geven aan kledingstukken die nog in goede staat verkeren. De ingeleverde kleding wordt gekeurd en indien in goede staat, gewassen in de Bever Wasservice en vervolgens in de winkel aangeboden als ‘2e Buitenkans’. Het programma is gestart in Houten als pilot om te leren en ontwikkelen voordat het mogelijk uitgerold wordt naar andere locaties.

Niels Ruijsbroek, business developer duurzame services bij Bever, benadrukt dat het programma meer is dan alleen producten terugkopen: “We willen voorkomen dat spullen op de afvalberg belanden. Het is geweldig dat oude producten een tweede leven kunnen krijgen en weer naar buiten gaan met iemand anders.”

CEO Albert Scholte van Bever wijst op het belang van dit initiatief in een breder duurzaam kader van de buitenwinkel: “Elke stap telt, klein of groot, van iedereen. Buiten heeft ons nodig!” Scholte benadrukt dat hoewel Bever zich inzet om duurzamer te worden, het niet pretendeert de duurzaamste retailer van Nederland te zijn.

Momenteel is het programma in een proefperiode en kunnen alleen kledingmerken die bij Bever worden verkocht worden terugverkocht, mits ze in goede staat zijn.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0