Boelens de Gruyter neemt Berghaus Plaza nabij WFC over

Bedrijfspand Berghaus Plaza in Amsterdam-West. Fotografie: Studio de Nooyer

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft het bedrijfspand Berghaus Plaza, nabij het Amsterdamse World Fashion Centre in Amsterdam-West, overgenomen van  de Kroonenberg Groep. De naastgelegen bedrijfspanden The Fashion House en Modrôme waren al in bezit van Boelens de Gruyter. Bovenop deze drie bedrijfspanden zal een nieuwe woonwijk met zo’n 600 woningen worden gerealiseerd. Echter blijft er met de overname en de bouw van de woningen genoeg ruimte over voor Fashion. De woningen worden, inclusief openbaar toegankelijk gebied en buurtversterkende voorzieningen, bovenop de bedrijfspanden Berghaus Plaza, The Fashion House en Modrôme gebouwd: “We creëren als het ware een wijk op een wijk,” aldus Maarten de Gruyter, directeur van Boelens de Gruyter. “Tegelijk maken we het gebied toegankelijk en voegen we groen en voorzieningen toe. We zijn verheugd dat de verwerving van Berghaus Plaza ons in staat stelt circa 600 noodzakelijke woningen aan de Amsterdamse woningvoorraad toe te voegen.” De vastgoedontwikkelaar verwierf het bedrijfspand samen met lange termijn partner, de wereldwijd toonaangevende vastgoedinvesteerder, Round Hill Capital.

Algemeen directeur Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep: “Wij hebben besloten om Berghaus Plaza te verkopen en niet zelf te gaan ontwikkelen gezien de complexiteit en doorlooptijd van dit project. Wij danken Boelens de Gruyter voor de plezierige samenwerking tot nu en wensen hun heel veel succes.”

Met het plan van Boelens de Gruyter wordt verbinding gelegd tussen verschillende delen van het gebied door het toevoegen van bruggen en het creëren van een openbaar toegankelijk plein. Verder zullen alle woningen duurzaam worden ontwikkeld met onder andere groene daken. Het ontwerp van het stedenbouwkundig plan is afkomstig van KCAP Architects & Planners. Architecten zijn HEYLIGERS design + projects en MVSA Architects.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0