Brova wilde HoutBrox en Purdey samenvoegen met Witteveen

HoutbroxDe voormalig eigenaren van Brova, Martin Duthler en Ronald Verheij, wilden winkelketens HoutBrox en Purdey samenvoegen met Witteveen. Dat blijkt uit een analyse van Het Financieele Dagblad.

Verheij, ook aandeelhouder van Witteveen, hoopte de winkelformules tot een krachtig geheel te smeden. Door de Brova-ketens onder te brengen bij Witteveen, zou hij die in geval van een faillissement wellicht goedkoop uit de boedel kunnen overnemen. Die poging ging gepaard met verschillende ruzies en rechtszaken.

Om te voorkomen dat een andere partij er in dat geval met het winstgevende Purdey vandoor zou gaan, ‘parkeerde’ de mode-ondernemer die keten bij O&C, de investeringsmaatschappij van kennis Jurgen Spies. Die verkoop werd op last van de curatoren van Brova door de rechter als paulianeus bestempeld en teruggedraaid.

Brova ging in april failliet en de ketens kwamen in handen van verschillende eigenaren. De verkoop van de verschillende Brova-ketens leverde in totaal ruim 3,3 miljoen euro op. Voor Verheij resteert alleen Witteveen, dat hij wel met succes wist te parkeren bij O&C. Dat ging wel ten koste van mede-aandeelhouder Barbara van Kolfschoten, die haar aandelen en functie als ceo van die keten kwijtraakte.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0