Bugatti Holding Brinkmann presenteert cijfers

Bugatti Holding Brinkmann presenteert cijfers

Bugatti Holding Brinkmann heeft naar eigen zeggen het afgelopen boekjaar met uitstekend succes afgesloten. Na een omzet van 152 miljoen euro in 2021 is dit cijfer in 2022 gestegen tot 201 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 32 procent. Alle activiteiten van de groep hebben tot deze groei bijgedragen.

“Zoals we de voorgaande jaren al hebben gedaan, hebben we het afgelopen jaar onze merken verder aangescherpt en geïnvesteerd in digitalisering. In 2022 hebben onze inspanningen vruchten afgeworpen en ondanks de vele uitdagingen in de markt zijn we erin geslaagd de gebudgetteerde cijfers aanzienlijk te overtreffen, waarbij ons eindejaarsresultaat een plus van twee cijfers laat zien. In het jaar van het 75-jarig bestaan van ons bedrijf hebben we dus op indrukwekkende wijze onze toekomstbestendigheid bewezen”, aldus een opgetogen Wolfgang Brinkmann, een van de managing partners van het bedrijf.

Het exportpercentage bedroeg in 2022 47 procent en is daarmee weer gestegen ten opzichte van 2021 (2021: 45 procent). De belangrijkste exportlanden zijn Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Ierland, alsmede de Benelux-landen.

Ten opzichte van 2021 is de omzet van de eigen winkels volgens het bedrijf met 23 procent gestegen. Bugatti heeft wereldwijd 39 winkels, plus 16 winkels en 8 verkooppunten in Duitsland. De online omzet op het gebied van D2C e-commerce is met acht procent gegroeid, vergeleken met 2021.

Bugatti Holding Brinkmann ziet de toekomst ondanks de huidige situatie optimistisch tegemoet. “Met onze investeringen op het gebied van merken, verkoop, producten en processen hebben we ons concurrentievermogen aanzienlijk vergroot. Na de uiterst positieve ontwikkelingen in 2022 is ook de start van het lopende jaar voor ons goed verlopen. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we onze vroegere succesvolle bedrijfsgeschiedenis met evenveel succes zullen voortzetten”, verklaart Klaus Brinkmann.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0