C&A zet nieuwe stappen naar een duurzame kledingindustrie

C&A verkleint zijn ecologische voetafdruk met 12% dankzij het gebruik van duurzame grondstoffen en productiemethodes. Die 12% staat gelijk aan de uitstoot van 70.000 personenauto’s in één jaar. De retailketen zet sterk in op biologisch en gerecycleerd katoen en op kleding met Cradle to Cradle-certificering. Ook heeft C&A een miljard kubieke meter water bespaard, wat gelijk staat aan 400.000 olympische zwembaden, meldt RetailDetail naar aanleiding van het jaarlijkse Global Sustainability Report van C&A.

C&A is wereldwijd de grootste afnemer van biologisch katoen en 71% van het katoen wat C&A gebruikt is biologisch. Ook bracht C&A bijna 4 miljoen stuks revolutionaire ‘Cradle to Cradle Certified’-kleding op de markt. “De helft van de grondstoffen die C&A in zijn collecties worden gebruikt, wordt duurzamer ingekocht. We kunnen duidelijk zien dat onze acties het milieu helpen, de levensstandaard van kleine boeren verbetert en we maken het onze klanten gemakkelijker om duurzamere keuzes te maken”, aldus Jeffrey Hogue, duurzaamheidsverantwoordelijke binnen C&A.

C&A werkt steeds nauwer samen met andere grote spelers in de mode-industrie om de adoptie van een circulaire economie in de kledingindustrie te stimuleren.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0