CBS: Detailhandel zet ruim 2 procent meer om in april

CBS: Detailhandel zet ruim 2 procent meer om in april

De detailhandel heeft in april 2,3 procent meer omgezet dan in april 2023, meldt het CBS. Het verkoopvolume was ook 2,3 procent hoger. De omzet van de non-food sector (inclusief detailhandel niet-in-winkel) groeide met 3,8 procent, terwijl de omzet van de foodsector (winkels in voedings- en genotmiddelen) kromp met 0,4 procent. Online is 8,8 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van kalenderdagen in april. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,0 procent hoger dan in april 2023.

Omzet Non-food Bijna 4 Procent Hoger

De omzet van de non-food sector (inclusief detailhandel niet-in-winkel) groeide in april 2024 met 3,8 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 4,9 procent hoger dan een jaar eerder. De drogisterijen, de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren), de winkels in recreatie-artikelen, de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in consumentenelektronica hebben in april meer omgezet dan in april 2023. Daarentegen hebben de kledingwinkels en de winkels in meubels en woninginrichting in april minder omgezet.

Online 8,8 Procent Meer Omgezet

De onlineomzet was in april 8,8 procent hoger dan in april 2023. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 11,6 procent meer omgezet. De onlineomzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 5,4 procent hoger. De onlineomzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen, de winkels in consumentenelektronica, de winkels in overige non-foodartikelen en de kledingwinkels lag in april 2024 hoger dan in april 2023.

Bron: CBS

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0