CEO’s van winkelketens: ‘alle retail weer open’

Ceo’s van verschillende mode- en schoenenwinkelketens hebben een brief gestuurd naar Kamerleden met het verzoek om de retail weer te openen. Het betreft de volgende winkelketens: Ziengs, Scapino, Jeans Centre, Shoeby, Score, Chasin’, WE Fashion, Takko Fashion, Wibra, Van Uffelen, Claudia Strater en Expresso.

Hieronder volgt een samenvatting van de brief:
“Door het huidige beleid zal de Nederlandse economie drastisch veranderen. We zien dat consumenten massaal bij de lokale winkelier in de buurlanden koopt. En bij de internationale tycoons aan het kopen zijn. Deze dragen niet bij aan de Nederlandse economie en onze belastingen. Deze buitenlandse retailers zijn “gewoon” open. Zelfs waar de besmettingen alle records verbreken. Voortzetting van het huidige beleid betekent blijvende schade voor onze binnensteden en periferieën. Ook zien we dat ons personeel de moed begint te verliezen. Zij krijgen geen perspectief en zien enkel achteruitgang van hun geleverde inzet. De mentale klap voor hen is harder dan ooit gezien het feit dat zij al twee jaar het maximale geven om de pandemie het hoofd te bieden. De koek is op bij onze mensen. We zien groeiende verzuimcijfers, meer gesprekken met bedrijfsartsen en ga zo maar door. Ze willen vooruit, aan de gang. Het draagvlak is weg.

Let wel, óók wij willen de overdracht van Corona beperken en de ziekenhuizen ontlasten. Wij kunnen als geen ander veiligheid waarborgen. Hiervoor zijn twee middelen in het hier-en-nu bewezen het meest effectief:
1. 1,5 meter afstand
2. Mondkapjes

Als retailer kunnen we de 1,5 meter waarborgen in onze winkels door 1 consument per 10 m2 toe te laten. Laten we samen, maar dan ook echt samen de schouders eronder zetten en dát doen wat goed is voor de hele samenleving; alle retail openen.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0