Consument positief over regeling plastic tasjes

Meer dan de helft van de consumenten is bij geplande aankopen positief over de nieuwe regeling rond plastic tasjes. 53 procent vindt het een goede zaak en slechts vijftien procent is negatief over het verbod op gratis plastic tasjes. Bij ongeplande aankopen is bijna een kwart (22 procent) van de consumenten negatief. Het aantal consumenten dat positief op de regeling reageert daalt dan naar 43 procent.

Milieu

Ondervraagden die blij zijn met het verbod spreken ten eerste over de voordelen voor het milieu. Daarnaast vinden ze het positief dat consumenten door het verbod bewuster leren omgaan met het gebruik van plastic tassen. Als derde argument noemen zij dat er door het verbod minder plastic in omloop is. Tegenstanders van het verbod noemen de regeling ‘onhandig’ en ‘betuttelend’.

Eigen tas

Het verbod op gratis plastic tasjes bij de toonbank van Nederlandse winkels geldt sinds begin dit jaar. Het grootste deel (93 procent) van de consumenten zegt hiervan op de hoogte te zijn. De richtprijs voor een plastic tas is 25 procent. Dat is voor 61 procent voldoende om ervoor te zorgen dat die niet meer wordt aangeschaft. Driekwart van de ondervraagden neemt hierdoor een eigen tas mee naar de winkel.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0