Curator Witteveen sleept oud eigenaar voor de rechter

Curator Job Molkenboer van Witteveen Mode daagt voormalig eigenaar Lex Hes voor de rechter. Naar verluidt zou Hes 350 duizend euro te veel van de modeketen naar zijn eigen holding hebben overgemaakt, meldt onder meer Quote.

Van medio juli tot eind november van het afgelopen jaar heeft Hes ‘per saldo’ zo’n 350.000 euro teveel van de rekening van Witteveen naar zijn eigen holding, Mortenson, hebben overgemaakt, aldus Molkenboer. En dat terwijl Hes al bekend was met de faillissementsaanvraag van Witteveen. Het zou volgens de curator onder meer om management fees gaan, maar Hes ontkent dat. “De managementvergoeding was veel lager, ik kreeg de helft minder dan mijn voorgangers voor dezelfde taken.” Hes deed de betalingen vanaf zijn persoonlijke holding omdat Witteveen geen eigen rekeningen meer had, als gevolg van het conflict met Vidrea. Het saldo op die rekening was op de faillissementsdatum 180 duizend euro ten gunste van Mortenson en dus zou Hes eigenlijk juist recht hebben op dat bedrag, stelt hij.

In 2017 maakte Hes nog een doorstart met Witteveen. Witteveen ging afgelopen november 2019 voor de tweede keer in twee jaar tijd failliet. In januari 2020 is het doek definitief gevallen en moesten ook de laatste paar zaken dicht.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0