De kracht van winkeltherapie

De kracht van winkeltherapie

Onderzoek toont aan dat de behoefte om jezelf te trakteren na een stressvolle periode wijdverspreid is, met 3 op de 4 mensen die regelmatig aan ‘retail therapy’ doen. Marcel Herben, Center Manager van Amsterdam The Style Outlets, belicht de psychologische aspecten van deze winkeltherapie en geeft tips om er het beste uit te halen.

Winkeltherapie, hoewel geen echte therapie, biedt tijdelijke verlichting van negatieve emoties en een gevoel van controle. Het gericht doen van aankopen geeft consumenten het stuur terug, creëert blijdschap door de aanmaak van dopamine, biedt afleiding van dagelijkse stress en stimuleert sociale interactie.

Uitgaven tijdens winkeltherapie variëren, waarbij eten en drinken als favoriete aankoop naar voren komt, gevolgd door kleding en accessoires. Het budget blijft vaak tussen de 10 en 30 euro, maar kledingtraktaties kunnen oplopen tot 50 euro.

Voor een ultieme therapeutische ervaring adviseert Herben consumenten om binnen budget te blijven, zich voor te bereiden op aankopen door kortingsavonden op te zoeken en te sparen. Het aanbieden van eten of drinken tijdens het winkelen wordt gekoppeld aan empathie en emotionele steun.

Bron: Amsterdam The Style Outlets

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0