Detailhandel februari: Omzetstijging van 3%

Detailhandel ziet omzet stijgen met 3 procent in februari 2024

Uit de nieuwste gegevens van het CBS blijkt dat de detailhandel in februari 2024 een opmerkelijke groei van 3,0 procent in omzet heeft geregistreerd ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Deze stijging wordt ondersteund door een verkoopvolume dat 2,7 procent hoger lag dan een jaar eerder. Vooral de non-foodsector laat een sterke groei zien, met een toename van 3,9 procent in omzet.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor verschillen in het aantal verkoopdagen in februari, waarbij sommige dagen meer verkoop genereren dan andere. Zonder deze correctie zou de omzetstijging van de detailhandel zelfs 5,0 procent bedragen ten opzichte van februari 2023.

Non-foodsector schittert, terwijl foodsector matig stijgt

De non-foodsector, inclusief de detailhandel die niet in fysieke winkels plaatsvindt, kende een opmerkelijke groei van bijna 4 procent in omzet vergeleken met februari vorig jaar. Drogisterijen, schoenenwinkels, en doe-het-zelfzaken behoorden tot de winnaars van de maand, terwijl kledingwinkels en winkels in consumentenelektronica en meubels wat achterbleven.

In tegenstelling hiermee behaalde de foodsector een meer bescheiden groei van ruim 1 procent in omzet, waarbij supermarkten een lichte stijging van 1,1 procent zagen, terwijl speciaalzaken een grotere toename van 3,8 procent noteerden.

Onlineomzet blijft groeien

De onlineomzet blijft een opwaartse trend vertonen, met een stijging van 5,3 procent in februari 2024 ten opzichte van het voorgaande jaar. Vooral webwinkels zagen een sterke groei van 8,1 procent in omzet. Echter, niet alle sectoren profiteerden van deze groei, aangezien de onlineomzet van winkels in consumentenelektronica en kleding daalde ten opzichte van vorig jaar.

Hoewel deze cijfers voorlopig zijn en kunnen worden herzien, bieden ze waardevolle inzichten in de dynamiek van de detailhandelsmarkt, met name in het licht van veranderende consumentengedragingen en online winkeltrends.

Bron: CBS.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0