Detailhandel slaat alarm over veiligheid

veilig1Het kabinet wil subsidies voor veilige winkelstraten schrappen, zo zal volgens plannen van het ministerie van Veiligheid en Justitie onder meer het Keurmerk Veilig ondernemer worden stopgezet. Winkeliers maken in het kader van dit keurmerk afspraken met de gemeente en lokale politie om bijvoorbeeld overlast en criminaliteit aan te pakken.

“Hiermee komen retailers en consumenten in gevaar”, vindt secretaris winkelcriminaliteit Bert van Steeg van Detailhandel Nederland. “Als er een einde aan het Keurmerk Veilig Ondernemen komt, is de retailer volledig verantwoordelijk voor de veiligheid in en om de winkel. Dat terwijl we juist moeten samenwerken om de veiligheid te waarborgen.”

Detailhandel Nederland pleit voor een continuering van de subsidie voor het Keurmerk Veilig Ondernemen, en wil met het kabinet in gesprek over de toekomstige plannen voor veiligheid in de winkelstraat. Volgens van Steeg zorgden de subsidies juist voor verbetering van de veiligheid in de winkelstraat. “Ze worden nu zonder visie op de toekomst weggestreept. Je hebt geen glazen bol nodig om te realiseren welke gevolgen dat zal hebben.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0