Doorstart Sissy-Boy verloopt moeizaam

De doorstart van modeketen Sissy-Boy onder Termeer Groep verloopt moeizaam, blijkt uit het faillissementsverslag in handen van RTLZ . De voornaamste reden is de tijdrovende overdracht van de huurcontracten. Van drie locaties is het nog steeds niet bekend of die overgedragen kunnen worden. Naast de moeizame overdracht blijkt uit het verslag dat er ook tussen de curatoren en Termeer Groep onenigheid is ontstaan. “Het overleg verliep moeizaam”, staat in de rapportage. Termeer blijkt de curatoren zelfs voor de rechter te hebben gesleept, omdat ze vond dat zij bepaalde verplichtingen niet nakwamen.

Sissy-Boy ging vorig jaar april failliet en liet een miljoenenschuld achter. Het bedrijf telde 625 werknemers. Dankzij de doorstart onder de vleugels van het Tilburgse familiebedrijf Termeer, het bedrijf achter onder meer de schoenenwinkels Sasha en Manfield, kon 80 procent van de werkgelegenheid behouden blijven.

Mede door de problemen rond de overdracht van de Sissy-Boy winkels is nog geen eindafrekening geweest tussen de curator en Termeer Groep. Uit het verslag blijkt dat Termeer Groep in principe 2,5 miljoen euro zou betalen voor de voorraden en enkele andere activa.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0