Dressler is teruggekeerd naar de kern

“De verkopen waren in Nederland geweldig!”

Leo Enthoven van Enthoven Agenturen, de Nederlandse agent van Dressler, is enthousiast en tevreden .”Er is in 2022 een enorme inhaalslag geweest in de confectie. We hebben het beste jaar ooit gedraaid sinds we Dressler vertegenwoordigen.” Dat komt door meerdere factoren, legt hij uit: “Mensen schaften weer kostuums aan en Dressler kon goed leveren door de productie in Europa en de bijbehorende korte aanvoerlijnen. We hebben er daardoor ook nieuwe klanten bijgekregen. Daarnaast speelt mee dat het leven ondertussen weer gewoon doorgaat en de consument value for money wenst. Dressler levert een kwalitatief hoogwaardige kostuum voor je geld: een Italiaans ogend pak voor de Nederlandse man, met een uitstekende pasvorm, elegant van snit en in een prijsklasse onder de 1000 euro waarbij ook de retailer een nette marge maakt.”

Probleemloos schakelen

Bovendien heeft Dressler weinig toeleveringsproblemen gehad de afgelopen seizoenen, vertelt Enthoven. “We konden probleemloos schakelen als bijvoorbeeld bepaalde fournituren niet leverbaar waren.” Alles wat Dressler aanbiedt is dan ook gewoon leverbaar, benadrukt hij. “Onze productie en uitlevering is volledig op orde en bovendien is Dressler teruggekeerd naar de kern. Alle randproducten -zoals bijvoorbeeld overhemden- zijn afgestoten en we concentreren ons volledig op kostuums, colberts, broeken en mantels. We hebben voor alle collecties de stoffen ruim op voorraad omdat we in een vroeg stadium hebben ingekocht. Dat stellen onze klanten zeer op prijs. Bovendien kopen ook zij vroeger in. Ze begrijpen dat het nuttiger is om leveringszekerheid te hebben door goede voororders te plaatsen dan tot het laatste moment te wachten en wellicht mis te grijpen. Afgelopen seizoen hebben we daardoor een stijging gezien van 50% in de voororders en we zijn zelfs gestegen ten opzichte van 2019. De hoop is om dit jaar nogmaals 10-15% te groeien.”

Modern en aantrekkelijk

Voor SS24 mogen we van Dressler een moderne en aantrekkelijke collectie verwachten, geeft Enthoven aan. “We zijn specialist in kostuums in de prijsklasse van € 699,- tot € 899,- en in colberts van € 549,- tot € 698,-. Hierin wordt 80% van de omzet gedraaid en daar ligt dan ook onze sterkte. Pasvorm is daarbij altijd leidend. Je voelt het verschil zodra je een Dressler aantrekt. Bovendien is het saaie eraf in dit segment. Waar voorheen blauwe en donkere kleuren de markt domineerden voor een kostuum, mag er nu ook kleur en dessinering in zitten. Daar spelen we dan ook op in met lichtere kostuums en meer dessins. Bovendien bieden we altijd de mogelijkheid van mix en match dus je kunt zelf bepalen hoe je combineert. Daarbij is ook de NOS vernieuwd met meer dessin en kleur. Doe er iets leuks mee en maak het attractiever, is dan ook het adagium voor SS24.”

Verder lezen? Het hele artikel vindt u in de MannenMode juli editie. Bestel hierbij de juli editie van MannenMode.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0