Duitse oproep tot aanpassing timing in de hele keten

In Duitsland heeft Norbert Gresch  van het gelijknamige agentuur in overleg met  spelers uit de hele ‘textiel-voedselketen’ de volgende  suggesties opgesteld om de timing van leveringen en bestellingen aan te passen. Hierbij vraagt Gresch deze suggesties te ondersteunen door deze te ondertekenen.

– Vanaf het moment dat de detailhandel weer opent, start de verkoop van lente- en zomercollecties tegen normale prijzen (zonder voortijdige verlagingen) tot ten minste eind juli.
– Levering van de bestelde herfst- en wintergoederen vinden plaats vanaf eind augustus 2020.
– Begin van orderronde FS 21 start begin september 2020.
– Levering FS 21 start vanaf medio februari / begin maart 2020.
– Beurs orderronde HW 21 start half februari / begin maart 2020

“Ik denk dat de genoemde ideeën interessant en nuttig zijn voor alle pijlers van de mode-industrie, of ze nu groot of klein zijn. Bovendien hebben we nu een unieke kans om de zeer diepgewortelde en onzinnige seizoen patronen te veranderen” aldus Gresch in zijn oproep.

Het Duitse ‘Bundesverband der Schuh- und Lederwarenindustrie’ ( HDS/L ) roept tevens op tot een ‘nauwe samenwerking met collega’s van de textielverenigingen uit de industrie en de handel’.  Algemeen directeur van HDSL/L, Manfred Junckert, benadrukt: “We zullen de politiek benaderen met een concrete catalogus van maatregelen. Het gaat allemaal om het behoud van bedrijven en banen.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0