Duitse winkels Miller & Monroe dicht

Als gevolg van de insolventieprocedure van Vidrea Deutschland GmbH zullen alle 170 Duitse vestigingen van Miller & Monroe de deuren moeten sluiten. Curator Jochen Sedlitz van advocatenkantoor Menold Bezler in Stuttgart zegt dat het voortbestaan van de filialen economisch onmogelijk is. “De verliessituatie en de grote problemen met de verhuurders als gevolg van openstaande huurbetalingen maakten het niet mogelijk om het bedrijf op eigen kracht te herstructureren,” aldus de curator in een persbericht van woensdag 5 juni.

In april gaf de curator al aan in gesprek te zijn met diverse partijen die de winkels willen voortzetten met een eigen concept. Sedlitz sloot diverse overeenkomsten met retailketens KiK, TEDi en Woolworth om de huur van de panden over te nemen. Voor zo’n 80 winkels is het zeker dat Kik, TEDi of Woolworth deze niet zal overnemen. Ook heeft de curator deze partijen gevraagd de Miller & Monroe retailmedewerkers een baan aan te bieden. “We gaan er op dit moment van uit dat een groot deel van de ongeveer 1.500 winkelmedewerkers een nieuwe baan krijgt”, aldus Sedlitz.

Eerder dit jaar stelde Vidrea Retail, het moederbedrijf van Miller & Monroe, nog dat alle zaken in Duitsland weer op orde waren na het aanvragen van uitstel van betaling. De curator blijft ondanks de sluiting van de 170 Duitse Miller & Monroe vestigingen positief over de baanzekerheid voor de medewerkers.

In Nederland kreeg Vidrea Retail langer de tijd om een faillissement te voorkomen. Het modeconcern vroeg in Nederland halverwege april uitstel van betaling aan, naar eigen zeggen door moeilijkheden in de Duitse tak en door een negatief persbericht die investeerders deed besluiten zich terug te trekken.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0