Duurzame Mode: Boris Herrmann en OLYMP

Duurzame Mode: Boris Herrmann en OLYMP

De Duitse professionele zeiler Boris Herrmann en het succesvolle familiebedrijf OLYMP uit Bietigheim-Bissingen (Ludwigsburg district, Baden-Württemberg, Duitsland) hebben hun eerste gezamenlijke collectie gelanceerd, die draait om circulaire principes, mono-materialen en tijdloos design. Met een sterke toewijding aan duurzaamheid zetten ze hoge standaarden in de mode-industrie.

Mark Bezner, eigenaar en CEO van OLYMP, benadrukt hun voortdurende inzet voor duurzaamheid en het streven naar verantwoord ontwerp. Deze eerste collectie dient als een baken voor duurzaamheid.

De focus van de zeven-delige collectie ligt op circulariteit en het gebruik van organische monomaterialen gemaakt van gecertificeerde grondstoffen. Voor het eerst past OLYMP de Global Organic Textile Standard (GOTS) toe op producten die volledig bestaan uit biologisch katoen of biologisch linnen. Door consequent plastic te vermijden in zowel het materiaal als in de naden, knopen en alle andere productonderdelen, wordt de creatie van microplastics voorkomen en wordt het hergebruik van kostbare hulpbronnen gestimuleerd.

De Boris Herrmann x OLYMP collectie bestaat uit drie overhemden, twee T-shirts, een poloshirt en een sweatshirt, met klassieke kleuren en tijdloos ontwerp. De items zijn veelzijdig te combineren en bieden een duurzame basis voor de garderobe. De eerste capsulecollectie zal beschikbaar zijn voor retailers als onderdeel van de reguliere pre-order processen in oktober 2023 en wordt officieel gelanceerd in april 2024.

OLYMP zet zich in om de duurzaamheid van hun producten te vergroten, en Boris Herrmann, een professional in duurzame zeilwedstrijden, draagt bij aan het promoten van duurzaamheid. Samen hebben ze een collectie gecreëerd die gewijd is aan kwesties van hulpbronnenbehoud.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0