Een nieuwe toekomst voor m.e.n.s.

Een nieuwe toekomst voor m.e.n.s.  

In december 2022 maakte Heinecke & Klaproth, de producent van m.e.n.s., bekend dat men zich na 122 jaar per 30 juni 2023 uit de modebusiness terug zou trekken. Op 14 april dit jaar volgde een persbericht waaruit duidelijk werd dat er een toekomst is voor de merken en producten. Uiteraard wilde Mannenmode graag het hoe en waarom weten, daarom namen we contact op met CEO Peter Klaproth van Heinecke & Klaproth en managing partner Gregor Roy-Chowdhury van Continentala Capital.  

Strategische keuze 

Peter Klaproth vertelt dat de overname een strategische keuze is om het voortbestaan van het merkenportfolio te verzekeren. “Afgelopen jaar hebben we gemerkt dat naast factoren zoals een tekort aan vakkundige medewerkers en de dynamische  ontwikkeling van de arbeidskosten in Duitsland ook de kosten voor bijvoorbeeld energievoorziening hard gestegen zijn. Met deze parameters kon ons bedrijf in Bückeburg niet meer functioneren. Door de gestegen kosten was een rendabele productie niet meer mogelijk; de kostprijs zou te hoog worden om nog een concurrerend kwaliteitsproduct te kunnen leveren. Daarom is in december besloten om halverwege 2023 na 122 jaar de bedrijfsvoering stop te zetten. Toen vervolgens Continentala Capital zich meldde voor de overname van REVILS menswear GmbH. met het complete merkenportfolio in licentie, wisten we dat de kwaliteit en continuïteit van onze merken gewaarborgd zouden blijven.”   

Gregor Roy-Chowdhury geeft aan dat overname van REVILS menswear GmbH. (RMG) voor Continentala Capital de mogelijkheid is om voet aan de grond te krijgen op de West-Europese markt voor herenbroeken en verder kunnen te groeien. “Het is in zekere zin een nieuwe situatie voor ons. We waren al actief in damesmode, maar nu zetten we direct grote stappen in de kwaliteits-herenmode.” 

Verder lezen? Het hele artikel vindt u in de MannenMode juli editie. Bestel hierbij de juli editie van MannenMode. 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0