Eigenaren bieden op McGregor

McGregorDe huidige eigenaren van McGregor zijn de voornaamste kandidaten om hun eigen failliete modehuis over te nemen uit de boedel. Dat schrijft het Financieele Dagblad.  Zij hebben recent zelf een bod uitgebracht en dat is momenteel de enige bieding die nog op tafel ligt. De krant heeft daarover correspondentie van de curator ingezien. Ingewijden stellen dat de aandeelhouders in een sterk afgeslankte vorm verder willen gaan met McGregor. Dat betekent dat een groot deel van de 1200 werknemers zijn baan verliest.

Saillant detail is volgens het FD dat de vier aandeelhouders — bedrijvenbank NIBC, investeerder Marcel Boekhoorn en de oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff — zelf een doorslaggevende invloed hebben gehad op het verkoopproces. De eigenaren hebben pandrechten op vrijwel alle bezittingen, waardoor ze bovenaan de lijst met crediteuren staan. Het bedrijf kan door de curatoren niet verkocht worden zonder goedkeuring van hen.

Alle andere biedingen die de afgelopen weken bij de curator zijn binnengekomen, zijn afgelopen vrijdag afgewezen. Zo lag er onder meer een bod van de investeringsfondsen Apollo en Alteri op een groot deel van het bedrijf. De Chinese familie Lo aasde samen met Xstyles, een joint-venturepartner van McGregor in zeilmodemerk Gaastra Pro, op het onderdeel Gaastra.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0