Euretco Fashion sluit contract af met GS1 Nederland

Euretco Fashion sluit een contract af met GS1 Nederland voor het gebruik van GS1 Fashion Base waarmee zij haar aangesloten multibrand fashion retailers helpt om complexe uitdagingen waarvoor betrouwbare productdata nodig zijn aan te gaan, meldt GS1 Nederland in een persbericht. Het doel van Euretco Fashion is om aangesloten retailers te ontzorgen door de distributie van productinformatie centraal te faciliteren. Ook verminderen retailers daarmee inefficiëntie en kosten.

“Ondernemers worden geconfronteerd met complexe uitdagingen als het gaat om de beschikbaarheid van accurate en complete productinformatie. We willen deze ondernemers ondersteunen door de toegang tot deze data eenvoudiger te maken. We creëren voor hen een datahub waar we de data uit GS1 Fashion Base voor gebruiken.” aldus Menno Beeren, Omnichannel Manager Fashion Europe.

De basis voor de productdata in GS1 Fashion Base is de GTIN/EAN code. “Door gebruik te maken van deze unieke identificatiecode kan goede voorraad- en verkoopinformatie makkelijk worden geleverd aan leveranciers. Nu ontbreekt het bij veel moderetailers nog aan deze basale informatie. En met de gestandaardiseerde productdata uit GS1 Fashion Base kunnen retailers hun PIM systeem verrijken en hun customer touchpoints adequater inzetten,”  zegt Sebastiaan van Zundert, manager projecten van GS1 Nederland.

In eerste instantie gaan ongeveer 75 retailers de gestandaardiseerde productinformatie gebruiken voor hun omnichannel activiteiten. Later gaan de overige leden van Euretco Fashion Nederland gebruikmaken van de data. Na het aansluiten van de Nederlandse aangesloten retailers, volgen overige Europese landen waaronder Duitsland.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0