Exitstrategie kabinet geeft zorgen onder winkeliers

Winkeliers hebben weinig vertrouwen in de plannen van het kabinet om stapsgewijs uit de lockdown te komen. Naar verluidt wil het kabinet volgende maand eerst de basisscholen openen en daarna de middelbare scholen, gevolgd door de contactberoepen. De horeca en detailhandel zijn daarna pas aan de beurt. “Als het kabinet vindt dat de scholen op 8 februari weer open moeten omdat dat maatschappelijk gewenst is, dan vind ik dat prima”, zegt Jan Meerman, directeur van INretail, tegen de krant. “Maar je kunt het niet maken om dan niks te doen voor winkels en horeca.”

Volgens directeur Eus Peters van de Raad Nederlandse Detailhandel dachten veel ondernemers aanvankelijk dat hun bedrijf de lockdown wel zou overleven. “Maar als deze situatie aanhoudt tot april hebben we een heel groot probleem.” Tijdens overleg tussen grote retailers en staatssecretaris Mona Keijzer afgelopen maandag werd geen duidelijkheid gegeven over aanstaande versoepelingen. Het gebrek aan perspectief zorgt volgens Peters voor veel frustratie en machteloosheid bij ondernemers.

Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge houden dinsdag 2 februari een persconferentie, waarbij de beoogde exitstrategie waarschijnlijk aan bod komt. Ondertussen is de detailhandel in gesprek met het ministerie van Economische Zaken in de hoop dat click & collect weer kan worden toegestaan.

Bron: Retailtrends.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0