Expo Riva Schuh & Gardabags op bezoek in Spanje

Expo Riva Schuh & Gardabags op bezoek in Spanje

Expo Riva Schuh & Gardabags wil, naast de beurs die zal worden gehouden van 17 t/m 20 juni, een zakelijk platform bouwen. Hiervoor heeft Expo Riva Schuh & Gardabags Around the World een reeks initiatieven georganiseerd die het Riva-evenement in contact brengt met de industrie-instellingen, fabrikanten en distributeurs over de hele wereld met tal van gerichte evenementen, bedrijfsbezoeken en persoonlijke ontmoetingen. Expo Riva Schuh & Gardabags is op bezoek geweest in Spanje.

Expo Riva Schuh & Gardabags beschouwt Spanje als een van de belangrijke internationale productielanden. Ze onderbouwen dat met cijfers: 2022 bereikte de Spaanse schoenenexport 3.056 miljoen euro en 159 miljoen paar (+22% in waarde en +6% in volume in vergelijking met 2021. En +14,2% in waarde en +2% in volume in vergelijking met 2019).

De Europese Unie is de belangrijkste afnemer van Spaans schoeisel, goed voor 77% van de totale export in volume en 71% in waarde. Er wordt vooral naar  Frankrijk, Italië, Duitsland, Portugal en Polen geëxporteerd. De export naar de EU bedroeg 2.168 miljoen euro en 122 miljoen paar, een stijging van 28% in waarde en 8% in volume in vergelijking met vorig jaar, terwijl de gemiddelde prijs met 19% steeg.

Dit maakt Spanje, volgens Expo Riva Schuh & Gardabags, een belangrijke speler op de markt voor modeaccessoires met een sterke neiging tot export, ook voor lederwaren. Het is een segment dat wordt gekenmerkt door collecties van gemiddelde/hoge kwaliteit en concurrerende prijzen, waarbij 45% van de productie bestemd is voor het buitenland.

De Spaanse instellingen benoemen enkele trends, in een zich uitbreidend economisch landschap, waarmee Spanje te krijgt: ‘de Spaanse markt en inkoop heeft ingrijpende veranderingen ondergaan. Het is een positieve historische periode, met name voor middelhoge en luxe producten. Het gebrek aan gespecialiseerde arbeidskrachten in de schoenen- en lederwarenmarkt komt naar voren als een serieus en steeds urgenter probleem voor de Europese productie, een probleem dat al jaren werd aangekondigd.’

De volgende editie zal plaats vinden van 17 tot 20 juni 2023 in Riva del Garda.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0