Financiële uitdagingen voor werknemers tijdens feestdagen

Financiële uitdagingen voor werknemers tijdens feestdagen

Uit een recent Europees onderzoek van Quinyx blijkt dat meer dan de helft (56 procent) van medewerkers in sectoren als horeca, retail en logistiek schulden aangaat om Sinterklaas en Kerst te vieren. Het onderzoek, uitgevoerd onder ruim 3.300 werknemers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Scandinavië, wijst uit dat deze werknemers, vaak met een minimumloon, zich genoodzaakt voelen geld te lenen van familie, vrienden, een bank of in het rood te staan.

Een op de drie medewerkers ziet op tegen de feestdagen vanwege de financiële druk. Ook geeft een derde aan dat er te veel nadruk ligt op het uitgeven van geld dat ze niet hebben tijdens Sinterklaas en Kerst. Ondanks deze financiële uitdagingen geniet de helft van de medewerkers van de decemberdrukte, vooral vanwege de gezellige sfeer.

Toma Pagojute van Quinyx benadrukt dat de feestdagen, naast gezelligheid, ook hogere werkdruk en financiële uitdagingen met zich meebrengen voor eerstelijnswerkers. Ze adviseert bedrijfsleiders om met hun personeel in gesprek te gaan, te luisteren en ondersteuning te bieden, zoals flexibele werkschema’s en verbeterde communicatie.

Bron: Quinyx

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0