Flashback: Hoe verliep maart?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien.  Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Een schril contrast met deze voorspellingen vormen de faillissementen van grote en kleinere ketens, die ook afgelopen maand weer vielen. De crisis lijkt nog niet écht voorbij. Wat ervaren de schoen- en lederwarenwinkels in deze tijd? En hoe verliep de maand maart? Vakblad Mannenmode vroeg het twee retailers.

salden1Salden Herenmode, Heemskerk

Voor Helen van Groningen verlopen de verkopen tot nu toe net als vorig jaar. “Dat betekent dat het gewoon nog moet verbeteren. De ene dag heb je het leuk, de volgende dag valt het tegen. Twee weken terug hadden we bijvoorbeeld op een zaterdag en een woensdag twee topdagen, maar daarna zakte het weer in. We zitten aan een plein, dus niet in het centrum. Dat betekent dat klanten echt gericht naar ons toe moeten komen. Gelukkig zitten we wel naast een supermarkt, dat zorgt voor wat extra aanloop. Merken die het goed doen zijn de broeken van Meyer en M.E.N.S. Anders dan vrouwen is voor mannen de prijs ondergeschikt. Als de broek goed zit, dan nemen ze hem. Ook Twinlife en de overhemden van Baileys doen het goed. Gaastra verloopt wat lastiger. Daar speelt het prijssegment toch een rol.”

 

By Bas, WoerdenBy Bas

Voor Bas Bazuine zag het er begin maart goed uit. “Het weer zat mee en dan slaat de modebewuste man meteen toe. Maar midden-maart deed het koude weer de omzet omslaan. Een man winkelt over het algemeen pas als hij wat nodig heeft. En met een dag mooi weer merk je gelijk dat het gaat lopen. Ik heb in ieder geval al gemerkt dat de nieuwe collectie goed aanslaat, dus dat komt verderop in het seizoen wel goed. Waar veel interesse voor was waren de tricot colberts van State of Art, gevoerde vesten met gebreide mouwen van Cavallaro. Ook een tricot colbert van Digel liep goed.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0