Fondsenwervingsinitiatief voor lokale economie

Fondsenwervingsinitiatief voor lokale economie

Het ministerie van Economische Zaken heeft vandaag aangekondigd dat negen Nederlandse dorpen en steden in totaal 26 miljoen euro zullen ontvangen om hun winkelgebieden te versterken. Dit positieve nieuws komt vanuit het ‘Impulsaanpak Winkelgebieden’-fonds. INretail, de brancheorganisatie voor de retailsector, verwelkomt dit initiatief als een waardevolle steun voor lokale gemeenschappen.

Deze financiële injectie is bedoeld om winkelgebieden levendig te houden en te versterken, met als doel de lokale economie te stimuleren. Het succes van de Impulsaanpak Winkelgebieden ligt in de lokale betrokkenheid, waarbij gemeenschappen samenwerken en zelf substantieel bijdragen aan verbeterplannen. In totaal is er 100 miljoen euro beschikbaar voor de looptijd van de regeling, met nog één resterende subsidieronde.

Hoewel dit nieuws voor de negen gekozen gemeenten als een feest komt, benadrukt INretail de noodzaak van continuering en uitbreiding van dit fonds. De organisatie roept op tot een extra toewijzing van 400 miljoen euro door het nieuwe kabinet, waarmee meer plaatsen kunnen profiteren van deze succesvolle regeling. Hierdoor kunnen meer vlaggen uit in verschillende dorpen en steden.

INretail wijst op het belang van het voorkomen van een leeg fonds, wat de noodzakelijke verbeteringen in winkelgebieden onnodig zou vertragen. Het fonds draagt bij aan een sterker toekomstperspectief voor winkelgebieden en stimuleert lokale samenwerking. De negen gemeenten die momenteel steun ontvangen, zijn Apeldoorn, Emmen, Enschede, Nissewaard, Sluis, Someren, Terneuzen, Waalwijk en Westervoort. INretail blijft pleiten voor voortzetting en uitbreiding van dit waardevolle initiatief om de retailtransitie te ondersteunen.

Bron: INretail

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0