Jörg Weickart:

gardeur zet focus op duurzaamheid!

Met gardeur gaat het naar omstandigheden goed, vertelt Jörg Weickart, verantwoordelijk voor de herendivisie bij gardeur. “We hebben uiteraard net als iedereen in de afgelopen maanden een dip in de omzet gezien omdat de winkels in Nederland en Duitsland gesloten waren, maar dat omzetverlies is niet zodanig dat het tot problemen geleid heeft.” 

Nederlandse markt
Hij vervolgt: “Wat we als relatief gelukkig ervaren hebben, is dat de winkels in de voor ons belangrijke Nederlandse markt niet zo volledig gesloten waren als elders. Winkelen op afspraak en online verkopen zorgden ervoor dat we in Nederland best behoorlijk hebben kunnen doorverkopen met onze merken. Dat was voor ons beslist een opsteker. We hebben als onderneming bovendien van de situatie gebruik gemaakt om de productie en de leveringen op orde te brengen, al is onze voorraadpositie best nog hoog. Het is een uitdagende tijd geweest en we hebben ons moeten aanpassen, maar het seizoen is minder dramatisch verlopen dan vooraf gevreesd werd. In vergelijking met 2019 is het uiteraard niet fijn, maar uiteindelijk zijn de resultaten in verhouding een stuk beter dan verwacht.”

Mooi winterseizoen
Met het oog op de toekomst denk Weickart dat als alles weer normaal wordt, er best wel eens een mooi winterseizoen aan kan komen. “Zodra de situatie normaliseert, de verkoop aantrekt en als er geen nieuwe varianten opduiken die een hernieuwde lockdown veroorzaken, denk ik dat we een goed winterseizoen tegemoet gaan. Want mensen willen er weer op uit, ze willen weer winkelen en ik denk dat we daarom volgend jaar weer op het niveau van 2019 moeten kunnen uitkomen. Dat is althans mijn prognose.” De reacties op de SS22-collectie vormen daarbij een goede indicatie van deze verwachtingen: “We gaan dit jaar voor het eerst naar Pitti Uomo in Italië en daar is de kick-off van ons inkoopseizoen. We hebben ondertussen al wel met enkele grote klanten een voorpremière gehad en daar is de collectie SS22 zeer positief ontvangen. Uiteraard: het geeft nog geen duidelijke richting wat we precies kunnen verwachten voor wat betreft de voororders, maar er was wel veel positiviteit aanwezig!” 

Nature meets technology
Het thema voor SS22 is het samenspel van natuurlijk en technische innovatie. De focus ligt daarbij op duurzaamheid. Dat heeft geleid tot een veelzijdige gardeur-collectie. “De stijlmix omvat active wear, utility en lounge wear. Ontspannen silhouetten en innovatieve vezelmengsels in combinatie met ton-sur-ton ruiten, opvallende strepen, veelkleurige texturen en patronen met vintage-referenties zorgen voor spannende contrasten. Lichtgewicht materialen en innovatieve Tencel- en linnenmengsels zorgen voor een zomerse look & feel in combinatie met goed verzorgde loungewear-esthetiek. Taps toelopende stijlen, cropped broeken met een ontspannen silhouet of topplooien ondersteunen deze nieuwe lichtheid in herenkleding. Cargobroeken met innovatieve zakken en slim-fit chino’s met verfijnde accenten in typische gardeur-stijl zijn leverbaar in aardse tinten en bruine nuances gecombineerd met gebroken witte tinten, aangevuld met neutrale tinten, olijf/kaki nuances en pasteltinten. De denims zijn  authentieker dan afgelopen zomer zonder in te leveren op comfort. Met 4NATURE en Black Rivet voegt gardeur bovendien een nieuw hoofdstuk toe aan twee succesverhalen. Duurzaamheid, vakmanschap, continuïteit en innovatie zijn hier de belangrijke pijlers.” 

g1920
De g1920-collectie speelt eveneens in op natuur en activiteit. Ook zijn er jaren’ 60 invloeden verwerkt. “Het resultaat is een uitgebalanceerde collectie tussen traditie en innovatie, retro en toekomst. Een materiaalmix van natuurlijke vezels zoals linnen, Tencel en katoen naast hightech materialen met nylon en hoogwaardige stoffen geweven in Italië, Portugal of Spanje zorgen voor frisse looks met een focus op comfort, natuurlijkheid, duurzaamheid en lichtheid. De silhouetten zijn meer ontspannen en comfortabel.” 

Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0