Geen alcohol meer bij House of Men

House of Men (5)De gemeente Amsterdam heeft modezaak House of Men gesommeerd te stoppen met het schenken van alcohol. Eigenaar Rick Moorman liet op het Jaarcongres RetailAgenda weten daarover een brief te hebben ontvangen. Moorman heeft in zijn winkel een wijnmuur die gevuld zijn met gekleurd water. Klanten kunnen via een tablet aankopen doen bij een slijterij uit de buurt.

Ook trakteert House of Men klanten soms op een glaasje wijn. Daarnaast houdt het zogenoemde ‘Pakkenborrels’, waarbij infotainment wordt gecombineerd met een borrel en de mogelijkheid om pakken aan te schaffen. Volgens Moorman wordt hij “vrij vertaald beschuldigd van het aanzetten tot alcoholmisbruik. De Pakkenborrel is volgens de afdeling Handhaving van de gemeente een charmante vermomming voor bacchanaal.”

Dat de winkel ruim een jaar na zijn start wordt beschuldigd, komt door een klacht van de SlijtersUnie. Diezelfde vakvereniging kwam ook al in opstand tegen borrelshops in supermarkten, die er te allen tijde gediplomeerd personeel moet hebben staan. Daarnaast is de gemeente Assen aangeklaagd om de verkoop van sterke drank via veilingsite Catawiki, die in de Drentse gemeente gevestigd is.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0