Giel lanceert kledingmerk Equi

Beeld: Equi

Giel de Winter, onder meer bekend van het succesvolle YouTube-kanaal StukTV, lanceerde onlangs zijn nieuwe kledingmerk Equi. Dit maakt hij bekend middels een persbericht. De Winter vroeg zich steeds vaker af waarom er binnen de huidige mode-industrie grofweg maar twee opties zijn. “Luxe merken zijn voor veel mensen onbetaalbaar en de fast fashion-industrie is zo goedkoop dat je jezelf afvraagt of dat wel klopt,” aldus de Winter. De naam Equi staat voor de missie van het merk: gelijke status, rechten en kansen voor iedereen. De t-shirts en hoodies van Equi zijn van hoogstaande kwaliteit, duurzaam geproduceerd en toch betaalbaar.

Equi vult de huidige mode-industrie aan door continu nieuwe en eerlijke producten te lanceren die gemaakt zijn van organisch katoen. De Winter: “Ik geloof dat de consument dagelijks verrast wil worden en niet maar twee of vier keer per jaar.” De unisex designs zijn een balans tussen modern minimalistisch en streetwear. Op de website van Equi (www.equiclothing.com) zal te lezen zijn waar en door wie het product is geproduceerd. “Equi wordt in dezelfde fabrieken geproduceerd als de internationale designermerken, maar omdat wij geen gebruik maken van distributeurs en retailers kunnen wij dezelfde kwaliteit bieden voor een betaalbare prijs”, aldus de Winter.

Met de ontwikkeling van een duurzaam hoogwaardig kledingmerk wil Giel een bijdrage leveren en anderen inspireren dit ook te doen. “De wereld staat letterlijk in de fik. We moeten allemaal iets doen om dit te stoppen. We maken met Equi duurzame kleding en gaan voor een stuk minder verspilling door onze kleine drops in gelimiteerde oplages. Op verschillende manieren willen we aan de wereld kunnen blijven bijdragen,” zegt de Winter. Om deze reden heeft Equi tijdens het openingsweekend van de pop-up store op 23 en 23 augustus €1,- per transactie gedoneerd aan het behoud en onderhoud van het Amazone-gebied.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0