Grand Seigneur voor Ronald van der Kemp

Foto: Marijke Aerden

De hoogste mode-onderscheiding van de Nederlandse modebranche, de Grand Seigneur, is dit jaar toegekend aan ontwerper Ronald van der Kemp. Dat maakt Modint, ondernemersorganisatie voor Mode, Interieur, Tapijt en Textiel, bij monde van haar voorzitter Han Bekke bekend in een persbericht aan Vakblad Mannenmode. De Grand Seigneur-jury is verheugd dat ontwerper Ronald van der Kemp (54) zich de laatste jaren met zijn RVDK-label zo bijzonder positief onderscheidt. Met zijn geheel eigen expressionistische stijl, met het grote respect dat hij heeft voor handwerk en het uiterst zorgvuldig gebruik van materialen plus zijn kritische houding tegenover een dolgedraaide mode-industrie neemt hij een unieke positie in. In Nederland, maar vooral internationaal wordt zijn herkenbare werk zeer gewaardeerd.

Met het toekennen van de Grand Seigneur bekroont de jury de veelzijdige carrière van Van der Kemp, die hij zo’n vijf jaar geleden een gewaagde maar geslaagde wending gaf met zijn radicale en fascinerende kijk op mode en ontwerpen.

De Grand Seigneur wordt toegekend aan personen, instellingen of ondernemingen in Nederland die meerdere jaren achtereen middels hun professie, specialiteit, visie of product hebben bijgedragen aan het modebeeld en het modebewust maken van het publiek in ons land. Sinds 1984 is de modeprijs 28 keer uitgereikt, onder meer aan Iris van Herpen, Jan Jansen, Lidewij Edelkoort, Viktor & Rolf, Jan Taminiau, G-Star, Marlies Dekkers en Fiona Hering.

De bijbehorende sculptuur, gemaakt door beeldend kunstenares Wendela Gevers Deynoot, zal op maandag 17 juni aan Ronald van der Kemp worden overhandigd. De Grand Seigneur-jury bestaat uit voorzitter Han Bekke, Frans Ankoné, Jan Berger, Louki Boin, John de Greef, Liesbeth in ’t Hout en Mariette Hoitink.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0