Groot deel retailers moet definitieve berekening voor NOW-steun nog aanvragen

Het merendeel van de retailers moet de definitieve berekening voor hun NOW-steun nog aanvragen. Indien zij dit niet op tijd doen, lopen zij het risico de volledige voorschot te moeten terugbetalen. Dat meldt het UWV. Het betreft de steunperiode van begin april tot eind mei 2020. In die periode vroegen ruim 139 duizend werkgevers een tegemoetkoming aan voor de loonkosten. Van het totale aantal werkgevers in de detailhandel die NOW-tegemoetkoming heeft aangevraagd, heeft 43,3 procent een definitieve berekening aangevraagd. Dat houdt in dat 56,7 procent dit nog niet heeft gedaan.

Van de werkgevers die nog geen aanvraag hebben ingediend, zegt 44 procent bezig te zijn met het verzamelen van de documenten. Vijftien procent zegt bewust te wachten. 37 procent van de werkgevers onderneemt helemaal geen actie, omdat ze niet voldoende op de hoogte zijn dat zijzelf de definitieve berekening moeten aanvragen.

De definitieve berekening is sinds 7 oktober 2020 aan te vragen. De deadline voor het indienen van de aanvraag ligt op 31 oktober 2021. Hoe het hele proces precies in zijn werk gaat, heeft het UWV in kaart gebracht op deze informatiepagina.

Bron: Retailtrends.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0