Hackett London opent eerste Nederlandse concept store

Hackett London heeft onlangs haar eerste Nederlandse concept store geopend in Amsterdam. Onder de aanwezigen waren onder andere Geza Weisz, Manuel Broekman, Mattijs van de Sande Bakhuyzen, Niels Geusebroek, Roeland Fernhout en Valerio Zeno. De winkel van het karakteristieke, Britse mannenmodemerk Hackett Londen is gelegen op de PC Hooftstraat 117 in Amsterdam. De opening van de nieuwe winkel is in lijn met de aanpak van Hackett om winkels te openen in grote steden over de gehele wereld.

Interieur
De winkelruimte is 235 m2 en verdeeld over drie verdiepingen die de gehele Hackett collectie van casual kleding tot chique pakken zullen vertonen. Iedere lijn krijgt zijn eigen ruimte. De winkel presenteert ook kleding verwant aan Hackett’s sponsorschappen, waarbij de begane grond geheel gewijd is aan Hackett’s sportieve lijn en de Aston Martin Racing lijn inclusief kinderkleding. Het interieurconcept maakt gebruik van Hackett’s karakteristieke Georgische invloeden en introduceert tegelijkertijd nieuwe strakke en moderne elementen, zoals gepolijste betonnen vloeren en originele bakstenen. Het glazen en stalen rekkensysteem en de glazen armaturen creëren een moderne en ruimtelijke uitstraling in de winkel, versterkt door de grote lichtkoepel boven de mezzanine. Onder het raam staat de met eik afgewerkte kassa die tevens dienst zal doen als prachtige bar en klanten van drankjes voorziet terwijl zij winkelen. Een nieuw en modern winkelsysteem is geïnstalleerd voor Hackett, met een open gedeelte waar mannequins komen te staan en producten komen te hangen. Het systeem verbindt alle drie verdiepingen van de winkel met elkaar.

James Harrison
De toevoeging aan het nieuwe interieur-concept zijn Britse meubels van de ontwerper James Harrison, bekend om zijn iconische ontwerpen. Zijn eigentijdse handgemaakte, lichthouten gepolijste stoelen complementeren de meer industriële stijlen in de winkel. Daarnaast wordt een selectie van kunstwerken door wijlen Brian Blow, een Britse kunstenaar bekend om zijn 50/60’s grafische prints, gebruikt  in een eclectische mix van kunstenaar schetsen, prints uit bepaalde periodes, reclame fotografie en kunstwerk door de jonge Britse kunstenaar Stella Jackson-Marlow.

www.hackett.com

SS15_HACKETT_STORE_OPENING_AMSTERDAM_109

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0