Herstructurering Seidensticker – 120 banen geschrapt

De herstructureringsplannen van het Duitse overhemdenbedrijf Seidensticker, gemaakt om in te spelen op de veranderende modemarkt, omvatten onder andere het schrappen van 120 banen en het sluiten van 4 winkelvestigingen, dit laat het bedrijf middels een persbericht weten. Het betreft de vestigingen in Neuss, Essen, Keulen en Heidelberg.

Eén van de redenen voor deze herstructureringsmaatregelen is de aangekondigde overdracht van camel active aan Bültel Bekleidingswerke GmbH. Twee dochterondernemingen, CMLC GmbH en Dornbusch & Co. GmbH, moeten hierdoor sluiten. Het bedrijf is in gesprek met de nieuwe licentiehouder over een eventuele overname van medewerkers die nu hun baan kwijt zullen raken.

In de loop van 2019 zal er ook een externe partij worden ingeschakeld voor de logistiek. “We betreuren al deze maatregelen ten zeerste,” vertelt Gerd Oliver Seidensticker, managing partner van de Seidensticker Group. “We zullen medewerkers verliezen, sommigen van hen hebben vele jaren voor ons bedrijf gewerkt. Deze stappen zijn voor ons verre van gemakkelijk – maar absoluut noodzakelijk. Alleen op deze manier kunnen we het bedrijf naar een veilige toekomst leiden.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0