HILTL viert nieuwe start

Op 15 september heeft HILTL Hosen-Manufaktur hun nieuwe locatie in Sulzbach-Rosenberg feestelijk geopend. HILTL luidde daarmee een nieuw tijdperk in de geschiedenis van het bedrijf in met een schitterende ceremonie ter gelegenheid van de opening van deze nieuwe hightechfabriek: CEO Gerhard Kränzle en zijn team vierden de opening van de “meest innovatieve en efficiënte broekenfabriek van Europa” met meer dan 110 gasten – waaronder zakenpartners, investeerders en 25 vertegenwoordigers van de media. Tegelijkertijd verklaarde Kränzle de strategische, op waarden gebaseerde heroriëntatie van het bedrijf: “Succesvolle merken hebben goede producten, zeer succesvolle merken hebben een bepaalde instelling. HILTL dragen betekent waarden dragen,” was de kernboodschap van zijn 20 minuten durende welkomstrede.

“HILTL staat voor de hoogste kwaliteit op alle niveaus”.
Hiermee richt Kränzle zich op de waarden die tot op heden de kern vormen van het merk HILTL: De oriëntatie op de hoogste kwaliteitsnormen op alle gebieden – van de keuze van de stof tot de snijtechniek en het perfecte vakmanschap van het fabricageproces tot in het kleinste detail. Kränzle brengt met de nieuwe high-tech fabriek een belangrijk deel van de productie weer terug naar de locatie Sulzbach-Rosenberg.
Tijdens de rondleiding legde Kränzle het principe van de sartoriale hightech productie uit: Hypermoderne machines kunnen hier zeer ingewikkelde, tijdrovende naden in de kortst mogelijke tijd en met de hoogste graad van perfectie verwerken; de meeste waarde bepalende, luxueuze details daarentegen, zoals de “button on style”, worden nog steeds met de hand genaaid op oude industriële machines. Daarnaast viel de flexibiliteit van het productie parcours op: in totaal kunnen vier soorten broeken – chino, klassieke wol, denim en high-tech broeken – op één enkele productielijn worden geproduceerd. De respectieve productie wordt bepaald door de huidige vraag van de handel. Als een model op een bepaald gebied ontbreekt, kan het “just in time” worden aangevuld. “Instructies” worden door de snijders rechtstreeks via de computer aan de hightech machines gegeven.

Hiltl

Innovatie begint als een creatief proces.
De hightech-fabriek ontstond vooral als een creatief proces: Gerhard Kränzle legde hier de eerste steen met zijn “tijdgeest” verlangen naar nieuwe, innovatieve oplossingen. Voor de bouw van de machines bracht hij drie partnerbedrijven uit Italië en Duitsland aan dezelfde tafel. Een van hen was CGC-Consulting van professor Joachim Klug, die de openingsceremonies bijwoonde. “Wij hebben de speciale machines exclusief voor en met de medewerkers van HILTL ontwikkeld en gebouwd”, aldus de expert. De hele ontwikkelingstijd van de intelligent genetwerkte naaimachine duurde bijna een jaar en kostte ongeveer 2,1 miljoen euro. De totale investering, inclusief de bouw van het nieuwe HILTL-hoofdkantoor, bedroeg 3,1 miljoen euro. Voor meer info: www.agenthoven.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0