Hiltl vraagt een insolventie procedure aan in eigen beheer

Op woensdag 24 juni 2020 heeft Fritz Hiltl Hosenfabrik GmbH & Co. KG een verzoek om insolventie in eigen beheer ingediend bij de rechtbank van Amberg. Volgens directeur Gerhard Kränzle blijft het bedrijf onbeperkt opereren, de uitleveringen, voorraadverkoop en de orderronde voor 2021 gaan gewoon door. “Helaas heeft de investeerder onverwacht de financiering ingetrokken en is hij niet langer bereid het bedrijf te ondersteunen”, licht Kränzle toe. “Daarbij komt nog de huidige moeilijke situatie in de textielhandel door Corona.”

Hiltl was vorig jaar begonnen met het strategisch aanpassen van het bedrijf en het stroomlijnen van de organisatie. Er waren ook personeelsaanpassingen. “We zijn in staat geweest om al onze doelstellingen van het herstructureringsrapport met betrekking tot verkoop, kosten, resultaten, liquiditeit en leveringscapaciteit te bereiken en zelfs te overtreffen, en met succes alle geplande projecten te implementeren. De trend en de signalen vanuit de markt zijn positief. Onze financiële schuldeisers hebben hun steun uitgesproken voor de voortzetting ”, benadrukt Kränzle.

Advocatenkantoor Gerloff Liebler Rechtsanwälte uit München ondersteunt de directie bij het proces en adviseert met betrekking tot het faillissementsrecht.
Hiltl wordt ook ondersteund door het herstructureringsadviesbureau One Square Advisors (München) met betrekking tot financiering en het investeerdersproces. “Met deze twee consultants hebben we bewezen specialisten aan onze zijde, met wie we Hiltl kunnen voortzetten”;Kränzle is optimistisch.

Nederlandse markt
Ton en Susan Enthoven, verantwoordelijk voor de Nederlandse markt geven aan “persoonlijk positief in deze situatie te staan en werken gezamenlijk aan een rooskleurige toekomst. Hiltl gaat operationeel normaal door, dat betekent:
-De voorraadleveringen gaan zoals gewoonlijk door.
-De winteruitlevering gaat door.
-We beginnen in juli met de verkoop van de zomer collectie, welke ook gewoon geleverd gaat worden.”

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0