Hudson’s Bay wil spierwitte winkels

hudsons-bayHudson’s Bay wil zich grondig onderscheiden van andere Nederlandse winkels. Om dat te bereiken wil de retailketen ál zijn warenhuizen in Nederland een spierwit uiterlijk geven. Dat zegt architect Frederik Vermeesch van Rijnboutt in de Tilburgse Omgevingscommissie. Rijnboutt ontwerpt vier van de zeven warenhuizen van Hudson’s Bay, die volgend jaar september gezamenlijk geopend moeten worden.

Het bureau kreeg de eis over het spierwitte uiterlijk deze week te horen. Hudson’s Bay huurt in Tilburg een pand van zo’n 12.500 vierkante meter. De Omgevingscommissie vindt de voormalige winkel van V&D al een opvallende verschijning in de historische Heuvelstraat. De eis van de nieuwe huurder zou het pand er alleen nog maar meer laten uitspringen. Hudson’s Bay heeft inmiddels elf langlopende huurcontracten afgesloten in ons land.

Naast het warenhuis in Tilburg komen er in ieder geval filialen in Amsterdam (twee), Amersfoort, Breda, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle. De meeste locaties werden voorheen ingevuld door V&D.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0