In memoriam: Jacob Hendrik Jan den Hertog (Jaap)

Op 1 mei 2019 werd mode minnend Nederland opgeschrikt door het onwerkelijke nieuws over het plotselinge overlijden van Jaap den Hertog. De grote opkomst vanuit de modebranche tijdens de uitvaart op 13 mei jongstleden, getuigt van de indruk die Jaap den Hertog heeft achtergelaten op zijn relaties in de branche. Er rest een warme herinnering aan een genegen, aimabele man met gedegen branche-kennis en hart voor zijn werk.

Namens de familie meldt een bevriende zakenrelatie:

“Jaap den Hertog was iemand met een sterk zakelijk inzicht en iemand die ging voor de relatie van hart tot hart. Hij was een zeer betrokken mens. Dit zal voor de branchegenoten die Jaap gekend hebben een herkenbare omschrijving zijn. De familie van Jaap mocht vele blijken van medeleven ontvangen vanuit de modewereld.

Enkele karaktereigenschappen die Jaap kenmerkten zijn hierin steeds terugkerend. Een aimabel mens. Betrouwbaar, zeer betrokken en altijd op zoek naar de mens achter hem of haar waarmee hij een relatie had en onderhield. Dit uitte zich vaak tijdens offertes maar ook tijdens collegiale gesprekken op een beurs door zich inhoudelijk te verdiepen juist als hij wist dat er persoonlijk bij iemand iets speelde. Dit leidde tot mooie gesprekken en warme en oprechte ontmoetingen. Ook op geestelijk gebied was zichtbaar waaraan Jaap zijn identiteit ontleende en hij wist zich hierin met diverse relaties ook zeer verbonden. Voor vele branchegenoten was Jaap meer dan een zakenrelatie. Hij was een vriend en vertrouwenspersoon.

Mede de verdieping achter de relaties en het niet uitsluitend zakelijke aspect gaf hem een groot deel van zijn voldoening in zijn werk. In deze wetenschap ervaren zijn vrouw en zonen de wederkerige betrokkenheid in het onwerkelijke afscheid als grote steun.”

De medewerkers van Vakblad Mannenmode koesteren de herinnering aan de relatie met Jaap den Hertog en wensen de familie sterkte toe.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0