Innovatie en Duurzaamheid @ MICAM

MICAM Milano, ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor schoenen, staat weer in de schijnwerpers van 18 tot 21 februari in Fiera Milano (Rho), waar het innovatie, duurzaamheid en de laatste trends in de schoenenindustrie benadrukt. Met 923 merken uit binnen- en buitenland, waaronder nieuwe deelnemers zoals BRUNO MAGLI, PLEIN SPORT en KATY PERRY COLLECTIONS, belooft MICAM een showcase te zijn van opwindende nieuwe producten en een voorproefje van de toekomstige trends in een sector die meer dan 14 miljard euro waard is.

Giovanna Ceolini, voorzitter van MICAM en Assocalzaturifici, benadrukt de focus op duurzaamheid en innovatie in retail, evenals het belang van Italiaanse fabricage. Adolfo Urso, Minister van Ondernemerschap en Made in Italy, zal het evenement officieel openen, wat de centrale rol van Italiaans vakmanschap in de sector onderstreept.

MICAM X, het innovatiehub van de beurs, gericht op duurzame bedrijfsmodellen en innovatieve technologische oplossingen, zal vier sleutelthema’s verkennen: Kunst, mode, erfgoed en toekomst; Trends en materialen; Duurzaamheid; en De toekomst van retail. Dit gebied zal presentaties bevatten van vooraanstaande internationale sprekers en experts, waaronder Giuseppe Stigliano, Doug Stephens en Matthew Drinkwater, die hun inzichten delen over de toekomst van retail en technologie in de mode.

De beurs zal ook trendvoorspellingen voor SS 25 presenteren, samengesteld door WGSN, en een innovatieve visie op de toekomst bieden door de combinatie van menselijke en digitale creativiteit. Speciale aandacht gaat uit naar het onderwijs en de jongere generatie, met als doel een sterke band te smeden tussen de wereld van onderwijs en beroepen in de schoenenindustrie.

meer informatie: klik op deze link

Bron: MICAM

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0