Jan Ruis herenmode sluit deuren

Na 30 jaar sluit herenmodezaak Jan Ruis in Purmerend op 3 augustus definitief zijn deuren. Tot die tijd wordt alle kleding met korting verkocht en kunnen klanten nog een laatste keer genieten van de vertrouwde en persoonlijke aandacht van Jan Ruis en zijn collega’s, meldt Gezinsblad Purmerend-Edam-Volendam.

“Natuurlijk vraagt iedereen waarom ik de zaak sluit. Ik ben 64 en zou nog best een paar jaar willen doorgaan, maar helaas is het financieel niet langer verantwoord. We hebben een trouwe groep klanten, die hier al jaren comfortabele, betaalbare en mooie kleding koopt. Maar die groep wordt ouder en wordt kleiner. Daar tegenover staat geen aanwas van jongere klanten. Die hebben een ander koopgedrag, waarbij het aanbod via internet zeker een belangrijke rol speelt. Dat is jammer, maar zo staan de zaken er nu helaas voor”, aldus Jan Ruis. “Ik heb hier een prachtige tijd gehad. Veel persoonlijk contact met de klanten en altijd een voldaan gevoel als je iemand goed hebt kunnen helpen. We nemen hier de tijd, ook als iemand wat slechter ter been is of gewoon wat langzamer is. Dat wordt gewaardeerd en ook deze groep vindt het ontzettend jammer dat wij er mee stoppen. Om eerlijk te zijn, maak ik me om hen ook wel een beetje zorgen, want waar kunnen zij nu in Purmerend terecht?”

Op de vraag hoe de toekomst er voor Ruis en zijn vrouw uitziet, zegt Ruis: “De komende weken zijn we nog helemaal gefocust op de afhandeling van de leegverkoop. Het loopt hier storm en dat is logisch, want je koopt kwaliteitskleding voor een heel aantrekkelijke prijs. We willen iedereen zo goed mogelijk helpen en stoppen daar nu al onze energie in. Daarna is het eerst tijd om even lekker te ‘ontstressen’ om vervolgens toch weer werk te zoeken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat er iets op mijn pad komt, waar ik me lekker bij voel. Natuurlijk zal ik het contact met de klanten missen, want sommigen ken ik al vanaf dat wij hier in 1989 van start gingen. Dan bouw je een band op. Dat zal best wel even wennen zijn. Maar dit is de realiteit die ik nu moet accepteren”.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0