Jeanslabel Kings of Indigo is failliet

Jeanslabel Kings of Indigo is failliet

KOI International BV, het moederbedrijf van Kings of Indigo, is failliet verklaard. Problemen rondom herfinanciering, de stijgende productieprijzen plus de gevolgen van twee coronajaren deden het duurzame denimlabel de das om. Kings of Indigo heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Het is het denimlabel niet gelukt om op korte termijn een nieuwe investeerder te vinden nadat een financiering werd teruggetrokken. Het duurzame jeansmerk, dat in 2021 tien jaar bestond, overleefde in 2018 al een faillissement van de Varova Fashion Holding, waar het onderdeel van uitmaakte. Via een management buy-out door onder andere oprichter Tony Tonnaer ging Kings of Indigo toen zelfstandig verder. Een mix van een lastige transitie uit die VFH-organisatie, twee jaar schade door Covid-19, krapte in de productieketens, late leveringen en inflatie heeft nu geleid tot een volgens het bedrijf ongezonde financiële situatie.

Curator mr. D. Cohen Tervaert onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. Geïnteresseerde partijen kunnen zich bij hem melden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0