Joep Tuerlings overleden

Joep TuerlingsDonderdag 28 juli is op 85-jarige leeftijd Joep Tuerlings overleden, oprichter van Joep Tuerlings Agenturen. Dat bedrijf begon hij op 50-jarige leeftijd min of meer noodgedwongen omdat de Nederlandse textielindustrie waarin hij werkzaam was, ten onder was gegaan. Vol passie, vakkennis en met enorm veel energie nam hij het agentschap van Desch uit Aschaffenburg over.

Na enkele seizoenen creëerde hij hier zijn eigen collecties, waaronder succesvolle gekleurde blazers, de geruite broeken in blackwatch dessins en de Clubline en Vintage collecties, de colberts met de gouden hoekjes. Ook de uitvinding van het composé was voor de retail in Nederland een enorme verkoop (omzet) hit. Velen zullen de uitdrukkingen ‘colberts met volle muziek’ en ‘blazers met toeters en bellen’ nog kennen.

Joep Tuerlings werd graag gezien en stond bekend als een enorme stofkenner en vakfanaat, hij had een tomeloze energie. Zijn wijsheid en vakkennis heeft hij aan zijn twee zonen René en Marc Tuerlings overgedragen, die zeggen hier nog dagelijks van te profiteren.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0